2011. május 5., csütörtök

Helia-D Aquaboom - Egy magyar csoda /// A hungarian miracle


(Engish readers please scroll downfor more!)Az élet elviselhetetlenül nagy problémái közül számomra az egyik az extrém módon dehidratált bőröm. Persze, vannak sokkal rosszabb dolgok a világon, örülök, hogy nem pusztít cunami, hurrikán, zombilázadás a környéken, éheznem sem kell és rendszeresen jutok megfelelő minőségű ivóvízhez, de mint tudjuk, minden relatív.

A kamaszkorom azzal telt, hogy próbáltam megtalálni
a megfelelő krémet a problémás, de vízhiányos bőrömre, nem sok sikerrel. Aztán rájöttem, hogy a két problémát külön kellene kezelnem (a szabályozást és a hidratálást) és akkor talán sikerülhet kézben tartanom a dolgokat. Kellett tehát egy jó gyulladáscsökkentő, miteszergyilkos krém, és egy jó, könnyű, géles hidratáló. Egyik sem könnyű falat.

A géles hidratálókat általában telenyomják alkohollal vagy egyéb irritáns vagy miteszerképző anyaggal, a problémás bőrre készült gyilkos alkoholbombákról nem is beszélve, úgyhogy megragadtam. Használtam ezerféle terméket, idő és pénzt nem sajnálva a 300Ft-os gyógyszertári krémektől a Chanel hydramaxig vagy az Estée Lauder krémekig, de mindig volt valami probléma. (A bőröm extrém érzékeny is, így egy isteni illatú Lauder krémtől ma már sajnos sikítva menekülök.)

Aztán elkezdtem informálódni, és nagyjából kialakultak az elvárásaim - a gyulladáscsökkentésre szánt 'csoda' a szalicilsav, a hidratálásé pedig a hyaluronsav. Szalicilsavas terméket viszonylag egyszerű találni, a hyaluronsav viszont, annak ellenére, hogy szinte minden krém összetevőlistáján szerepel, általában kis mennyiségben van a termékekben, és ha van is, nem az a fő hatóanyag.

A hyaluronsavban az a jó, hogy szépen beépül a bőrbe, nem irritáns (a sav megnevezés ellenére sem) és szépen megköti a bőrben lévő nedvességet, ezzel megnövelve a térfogatát (tehát kicsit kipárnázza a bőrt). Amellett, hogy egészséges bőrérzetet és kinézetet biztosít, a ránctalanítás egyik alappillére is. Mindenre jó. Például arra is, hogy azt a borzasztó feszülős, mindjárt-leszakad-az-arcom-jajistenem-krémkellrá érzést kiküszöbölje.
Ma már több termékből is hozzá lehet jutni - ottvan például a Skinceuticals B5 gélje, vagy aRougj Etaridutil hyaluronsavas cseppje .


Ha alacsonyabb árkategóriába megyünk, akkor ott találhatjuk a drogériák polcán a Helia-D új generációs termékét, az Aquaboom gélt. Tisztességes mennyiségű hyaluron mellett más értékes hatóanyagokat is bőven tartalmaz. Véletlen fedeztem fel az egyik, 'keressünk valami új hidratálót mert az addigi összesre kiütéses lesz a bőröm' drogéria-járásom során.

Egy könnyű, felkenés után picit 'ragadós' gélről van szó, aminek a fő funkciója a mélyhidratálás. Olvastam más bloggernél, hogy nem igazán vált be neki a termék - önmagában alkalmazva. Nos, tudni kell alkalmazni.

Ez a termék hidratál (tehát vizet pótol, segíti a vízmegkötést) de nem 'arckrém'. Nincs benne (vagy csak minimális) vízmegkötő réteg, az én bőrömről teljesen eltűnik, és ez nem mindig jó. A mindennapok során kell egy vízzáró, 'emolient' réteg is, ami védi a bőr vízháztartását.
Nekem a legjobban az jött be, hogy éjszakára kenek egy nagyobb adagot, nappalra esetleg egy picit, de akkor inkább a fényvédőmet/fényvédős hidratálómat, és aztán helyzettől függően az alapozómat, púderemet, akármimet viszem fel.

A gél hiánya akkor érződik leginkább, amikor pár napig nem használom. A bőröm olajtermelése megnő (a dehidratált bőr elkezd több zsírt termelni, hogy a további vízveszteséget megakadályozza) a mimikai ráncok szaporodnak (főleg sminkelésnél tűnik ez fel) a bőröm érzetre pedig kevésbé telített, vékonyabb, és elkezd húzódni. (arról a húzódásról beszélek, amit az ember egy erős tisztító használata után érez. Na ez nem jó, és ha ezt érezzük, cseréljük a tisztítónkat egyel gyengédebbre! Nem fog semmivel sem rosszabbul tisztítani.)

Röviden a termékről:

Helia-D aquaboom mélyhidratáló arcgél

állag: átlátszó gél, kék golyócskákkal, minimális illattal

kiszerelés: átlátszó csőrös tubus

előnyök: 'belülről' hidratál, feltölt
illat, színezék nincs, vagy minimális, természetes forrásból
Legyünk egy kicsit patrióták- teljes egészében magyar márkáról van szó!

hátrányok: nem vízzáró, önálló arckrémként való alkalmazása szerintem nem elég
állítólag van UV védelme, de ezt vehetjük semmisnek, ne támaszkodjunk rá

javaslat: használjuk éjszakára bőven, vagy nappalra mint egy 'szérumot'
nyugodtan kenhetjük szájra és szem köré is
vizes, vagy vízpermettel befújt bőrön még jobb a hatása

kinek ajánlanám: főleg vízhiányos bőrűeknek
kombinált, kicsit problémásabb, szárító hatású termékeket használóknak
idősebbeknek, a ránctalanító alá
alapozó, primer alá, kitűnő sminkalap
sőt, igazából mindenkinek

elérhetőség, ár: drogériák, hipermarketek, on-line shoppok (parfümériákban csak a régi generációs fekete tégelyes krémeket árulják, nagy hiba.)
ár: 1500-1600 Ft, de évi 2-3szor akciózzák, ekkor 1000Ft körül meg lehet kapni
(ilyenkor szoktam betározni :) )

Bevallom, engem megvett ez a termék kilóra, ez az egyetlen, amiből minimum 4-5tubusnyit vettem és elhasználtam már, és még mindig nem leszek tetőtől talpig kiütéses tőle. Ennél sokszor drágább termékekben már fél tubus után csalódtam, de ez tartja magát. A krémet magamnak vásárolom rendszeresen, nem állok semmilyen kapcsolatban a termék gyártójával és nem befolyásolták a véleményemet.

________________________________________________________
________________________________________________
_______________________________________


English readers, plese feel welcome!

One of the unbearable problems in my life have always been my extremely dehydrated skin. 'Course, there are so many horrible things in the world, I consider myself lucky that in my region there are no cunamis, hurricanes, or uprising of the zombies, no starvation and enough clear drinking water, but as we know, everything is relative.

During my teenage years, I kept looking for the best product for my problematic, dehydrated combation skin, but didn't find the very best. Then I considerd that I have to separate the two problems (problems an dehydration) and find two good products. A very light, super hydrating gelish product, and one that helps maintain my clear skin.


The Gel-based products are ususally contain some irritans, alcohol, or someting very comedogenic, so I was stuck in there. I used lots o products from low-end noname products from pharmacies to chanel or Estée Lauder, and didn't find the one that fits my skin. (My skin is extremely sensitive, so now I couldn't handle any good-smelling creams like lader. Gives me little red patches and itching.)

Then I started to collect any information about beauty product, formulas, ingredients, and the skins' biolgy. And found out what I should look for in a product - salicilic-acid for anti- inflammation and exfoliation, and hyaluronic-acid to hydrate. Both of hem is easy to find in products, but the efficency is a question - like a lots of moisturizers have some HA in them, but not enough to be very effective.

The good thing with hyaluronic-acid is that it is skin-identical, penetrates into the skin, not irritting (even tough it's called 'acid') and it binds the water inside. Besides giving you a very confy feeling, it thickens the skin's texture and fills the little wrinkles too. Mult-ingredient. Some manufacturers were inspiried by the HA's effect and there are more and more very good and concentrated products out there on the market. Like the B5 GEL from Skinceuticals or the Etaridutil drops from the Rougj.


But if we move on to low-end products, it's getting harder to find some good stuff. During one of my random drugstore trip I noticed that an old, traitional hungarian brand craeted a new, fresh line. This brand is famous for their anti-wrinkle creams. The products have some 'ancient' feeling, and I wouldn't buy any of these black, simple jars for myself, only for my mother or grandmother. You can see the 'old' black-jar design upper.
It was a very good surprise to see their effort to reach younger customers with a whole product line. Here is a bad picture of the 'new generaton' line belowe.

The gel itself is a hydrating gel, but not a moisturizer. I mean it skink into my skin, desappears from the top, but don't contain too much emollients, don't create a barrier to prevent water loss. Therefore You have to use an other cream for your face, or a foundation, or something, that has more emollients, in it. It may sound bad, but no, the opposit is true. It's a perfect base for everything, foundation, sunscreen, tinted moisturizer
.
I use a little under everything. And I use it as a nighttime-moisturizer. During winter, I might put some plus on while I'm sleeping, but when the weather is warmer, it's just enough for the night. I doesn't clog my pores or sit on the top of my skin.
The lack of the gel is very bad when I don't use it for some days - my skin gets more oily (as the oiliness depends a bit on your skin's hydratation - if it's dehydrated, the skin produces more oil, trying to keep inside the little water what's left), my little wrinkles are more obvious, and the whole feeling of my skin is worse - thinner, tighter and less comfy. I would recommand it to anyone, any age, it can boost the effect of anti-aging serum or can help fighting with oily skin.

Cutting it short:

Name: Helia-D deep-moisturizing facial gel

Consistency: transparent gel with little blue balls in it
plastic tube (try to keep it in a cold, dark place as it has some antioxidant like vitamin-e or vitamin-a and the uv rays from the sun can destroy them)
advantages: hydrates, fills from the inside, no-comedogenic, suitable from very oily o very dry skin, disappears from the skin, very good makeup-base, contains NO colorants and a minimal, natural-based fragrance (even my extramely-sensitive skin can handle that!) and it comes from my country, which is very rare!

Disadvantages: not an amollient base, needs another product on top of it, the packaging sais it has UV-defense but no spf and I didn't find enoug ingredient in it, so take is as no uv-protection and use your own sunscreen, sometimes when You use it alone, feels a little bit sticky (but I don't care during the night)

My recommandations: try it as a nighttime-moisturizer or a mask, don't avoid your lips or eye-area, put some of the gel there too
try to mix it with your daytime moisturizer or primer or foundation or sunscreen (or simply just put some on your face before)
if your skin is wet ehat you apply it, it gets even more effective (true to every moisturizer)
it is useful for everyone, every age, every skintype

Where can you get it: hungarian drugstores, hypermarkets, on-line shops
I have to do some research where the international readers can get it

Price: 7-8 US, or 5-6 EURO

The pics are from google, the gel is my own, I buy it every time for myself, I didn't get any of them from a company or something. The rewiew has only my experiences and opininion.

1 megjegyzés:

Scientist írta...

Interesting, I've never tried European skincare products before. There are a lot of things that work well but sadly are not available here in the US.

www.beautynscience.net